Vesti

28/09/2018

Kampanja posvećena eko mobilnosti i ”Parking servis”

Kako je u savremenim uslovima života veoma značajno promeniti navike, promeniti svesti o uticaju mobilnosti na životnu sredinu i zdravlje ljudi, okrenuti se alternativnim, ekološki prihvatljivim prevoznim sredstvima, JKP ”Parking servis Beograd” predstavilo je svoj eko program u garaži ”Obilićev venac”, a u okviru kampanje ”Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj”, koju organizuje Udruženje parkirališta Srbije.
– Renoviranjem garaže ”Obilićev venac” ispunjeni su najviši energetski i ekološki standardi, a između ostalog, napravljena su mesta za bicikle. Svaki građanin koji parkira automobil, može besplatno da uzme bicikl, kojim bi se kretao po pešačkoj zoni i centru grada. Ovo je konkretan dokaz kako da čuvamo životnu sredinu. – izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.
Događaju je prisustvovao i ministar za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan, direktor JKP „Parking servis“ Beograd Andrija Čupković, predsednik Udruženja parkirališta Srbije Radenko Vuković, kao i direktor JKP „Parking servis Kragujevac” Dušan Petković.
Navedenim aktivnostima uticaće se na to da se ispuni Cilj kampanje, odnosno da se u javnosti podigne svest o uticaju saobraćaja na životnu sredinu i značaju razvoja održivih vidova saobraćaja, kao što su javni prevoz, biciklizam, pešačenje i upotreba električnih automobila.
Kampanja „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” koja je u organizaciji Udruženja parkirališta Srbije, koja se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i koju je podržala i Privredna komora Srbije sprovodi se već tri meseca u gradovima širom zemlje i trajaće do novembra ove godine. Ključne poruke kampanje su „Parkiraj automobil, sačuvaj prirodu“, „Mobilnost u saobraćaju smanjuje zagađenje živote sredine” i „Odgovornost prema sebi i drugima”.