Новости

Kampanja posvećena eko mobilnosti i “Parking servis“

Како је у савременим условима живота веома значајно променити навике, променити свести о утицају мобилности на животну средину и здравље људи, окренути се алтернативним, еколошки прихватљивим превозним средствима, ЈКП “Паркинг сервис Београд“ представило је свој еко програм у гаражи “Обилићев венац“, а у оквиру кампање “Аутомобил паркирај, околину сачувај“, коју организује Удружење паркиралишта Србије. 

– Реновирањем гараже “Обилићев венац“ испуњени су највиши енергетски и еколошки стандарди, а између осталог, направљена су места за бицикле. Сваки грађанин који паркира аутомобил, може бесплатно да узме бицикл, којим би се кретао по пешачкој зони и центру града. Ово је конкретан доказ како да чувамо животну средину. – изјавио је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Догађају је присуствовао и министар за заштиту животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић, председник Удружења паркиралишта Србије Раденко Вуковић, као и директор ЈКП „Паркинг сервис Крагујевац“ Душан Петковић.

Наведеним активностима утицаће се на то да се испуни Циљ кампање, односно да се у јавности подигне свест о утицају саобраћаја на животну средину и значају развоја одрживих видова саобраћаја, као што су јавни превоз, бициклизам, пешачење и употреба електричних аутомобила.

Кампања „Аутомобил паркирај, околину сачувај” која је у организацији Удружења паркиралишта Србије, која се реализује у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине и коју је подржалa и Привредна комора Србије спроводи се већ три месеца у градовима широм земље и трајаће до новембра ове године.  Кључне поруке кампање су „Паркирај аутомобил, сачувај природу“, „Мобилност у саобраћају смањује загађење животе средине” и „Одговорност према себи и другима”.