Najčešće postavljana pitanja

  • Kako da uplatim parkiranje SMS porukom?

Parkiranje možete platiti slanjem poruke sa Vašim registarskim brojem na odgovarajući broj, u zavisnosti od zone parkiranja u kojoj želite da uplatite parkiranje. Opširnije na stranama Plaćanje SMS porukom i Zone.

  • Šta se dešava ukoliko ne dobijem odgovor da sam uspešno platio parkiranje?

Parkiranje je plaćeno tek kada stigne SMS odgovor operatera, kojim se potvrđuje da je izvršeno plaćanje. Ukoliko korisnik ne dobije odgovor o plaćenom parkiranju u roku od 2 minuta u vidu SMS poruke, dužan je da plati parkiranje korišćenjem parking karte, odnosno da ponovi zahtev o plaćanju slanjem SMS poruke.

Ukoliko ne dobijete odgovor da ste uspešno platili parkiranje, zato što Vam se npr. ugasio telefon ili dobijete odgovor da servis trenutno nije dostupan, tada se smatra da niste platili parkiranje i morate izvršiti plaćanje parkiranja korišćenjem parking karte.

  • Poslao sam SMS poruku za parkiranje, a dobio sam kaznu, zašto?

Čuvajte potvrdnu SMS poruku sve dok se ne uverite da je sve prošlo u redu. Ukoliko ipak dobijete opštu dnevnu parking kartu, potvrdna SMS poruka je dokaz da ste parkiranje platili, tako da na osnovu nje možete da podnesete zahtev za reklamaciju.

Najčešće se dešava da ste pogrešili zonu parkiranja (na tablama za parkiranje su sve neophodne informacije; zona parkiranja počinje iza table).

Proverite da li ste upisali potpunu registarsku oznaku, često se dešava da se izostavi oznaka grada (npr.123456 umesto KG123456), umesto broja 0 (nula) kuca se slovo O.

  • Zašto se opomene šalju vlasnicima vozila, a ne korisnicima koji imaju ovlašćenje suda ili opštine?

Opšta dnevna parking karta se izdaje prema registarskoj oznaci vozila. U slučaju da izostane dobrovoljno izmirenje obaveze po izdatoj opštoj dnevnoj parking karti, pristupa se slanju opomene za plaćanje opšte dnevne parking karte. Opomena za plaćanje karte upućuju se na adresu vlasnika vozila, prema poslednjem prijavljenom podatku prilikom registracije vozila.

JKP” Parking servis Kragujevac” podatak o vlasniku vozila dobija isključivo iz Ministarstva unutrašnjih poslova, kao jedinog nadležnog za evidenciju o vlasnicima motornih vozila.