СМС

Поред досадашњег система наплате паркирања, путем куповине паркинг карти, ЈКП Паркинг Сервис Крагујевац је у сарадњи са фирмом СофтСербиа д.о.о. из Крагујевца развио сопствени систем за контролу и наплату паркирања путем мобилних телефона, тј. путем СМС порука.

Са увођењем нових регистарских ознака од 01.01.2011.године у Србији дошло је до проблема са латиничним ознакама за плаћање накнаде за паркирање СМС поруком које је ЈКП“Паркинг сервис Крагујевац“ спремно дочекао.

Систем за наплату и контролу паркирања препознаје новоуведене ознаке, тако да власници нових регистарских ознака које имају латинична слова Ш, Ћ, Ч, Ж и Ђ без тешкоћа могу СМС-ом платити паркирање, а повратну поруку од оператера добиће знацима који одговарају тим словима. Тако да ће уместо Ђ добити Д, уместо Ч – Ц, уместо Ћ-Ц, уместо Ш-С, а уместо Ж-З.

Цена поруке је накнада за паркирање, која зависи од зоне у којој се паркирате + цена СМС поруке, која зависи од Вашег мобилног оператера и тарифног профила који користите.

Упутство

1. Укуцати у текст поруке комплетан регистарски број возила, без размака и специјалних знакова, нпр. КГ123456. Систем не води рачуна о малим и великим словима, тако да не морате да бринете о томе.

2. Пошаљите поруку (у зависности од зоне у којој се налазите) на број:

  • 8340 за зону 0
  • 8341 за зону 1
  • 8342 за зону 2
  • 8346 за дневну паркинг карту у зони 0
  • 8343 за дневну паркинг карту у зони 1
  • 8344 за дневну паркинг карту у зони 2

3. Убрзо ћете добити потврду о извршеној уплати путем СМС поруке у којој се налази посебно генерисани број карте за унету регистарку ознаку возила, зона, као и време до када уплаћени паркинг важи.

Ова порука Вам служи као званична потврда да је успешно плаћено паркирање за назначено возило у назначеном периоду.
Поруку са обавештењем о уплаћеном паркингу сачувајте до истека времена паркирања.

4. Поруку упозорења добићете неколико минута пре истека паркирања, која Вас подсећа да Вам истиче паркирање за унети регистарски број, како бисте могли продужити паркинг или благовремено уклонити возило.

 

Напомена (све зоне):

У случају да од система не добијете никакав одговор или добијете поруку да сервис тренутно није активан, паркирање треба платити паркинг картом, која и даље представља важећи начин плаћања паркирања.

Напомена (зона 0):

Кориснику који плати у континуитету три сата у зони 0, систем не дозвољава следеће плаћање минимум 60 минута за исту регистарску ознаку и исту зону, без обзира са које се мреже СМС порука шаље. Наредно плаћање за исту регистарску ознаку и исту зону могуће је урадити 60 минута након истека последњег сата у континуитету.

[Врх странице]